Nieuwsberichten en agenda

FEBRUARI AGENDA LUISTERKIND Inschrijven via www.luisterkind.eu/events

JANUARI AGENDA LUISTERKIND Inschrijven via www.luisterkind.eu/events

DECEMBER AGENDA LUISTERKIND Inschrijven via www.luisterkind.eu/events

Fantastisch nieuws!

Door Diana Hendriks

Luisterkind goedgekeurd als onderdeel van de complementaire zorg.

Luisterkindwerker Karin Hogevonder ging op haar werk samen met de directeur van de zorgorganisatie voor extramurale cliënten met dementie, rond de tafel.Ze wilde graag Luisterkind-afstemmingen inzetten voor deze thuiswonende cliënten.

Na een pilot van half jaar, waarbij een verpleegkundig onderzoeker kritisch met haar meekeek, werd de pilot met nog een half jaar verlengd en afgerond met een evaluatie met de directie.Iedereen was positief.

Complementaire zorg wordt erkend en ondersteund door de beroepsvereniging V&VN en omdat de Luisterkind Methode preventief kan worden ingezet, is er akkoord gegeven dat Luisterkind binnen deze organisatie officieel mag worden ingezet als interventie.

Weer een hele mooie stap vooruit!

Initiatiefneemster:Luisterkindwerker Karin Hogevonderwww.liefdevolafstemmen.nl

Wil jij Luisterkind ook inzetten binnen jouw organisatie? Neem contact met ons op en we kijken samen naar de mogelijkheden.

EVENTS NOVEMBER 2023 LUISTERKIND 

15 oktober, Wereld engeltjes dag.

Om 19.00 uur worden er over de hele wereld kaarsjes gebrand voor overleden kinderen.

AGENDA VAN DE MAAND OKTOBER (klik op de foto voor meer informatie, reserveringen en aanmeldingen)

Hoera! 1000 Luisterkindwerkers op de wereld! Hierbij het verhaal van Diana Hendriks, oprichtster Luisterkind.

De 1000e Luisterkindwerker is geslaagd! Duizend mannen en vrouwen die er voor gekozen hebben om volgens de Luisterkind methode te willen luisteren naar de ander. Luisteren naar het kindje dat nog in de buik zit, de jongen in groep 3 en het tienermeisje dat zich onzeker voelt. Duizend mensen die vanuit hun hart luisteren naar de innerlijke wijsheid van de ander. Naar de volwassen man met een eigen bedrijf en de dementerende oude mevrouw.

Toen ik in september 2012 richting Hilversum reed om daar mijn allereerste opleidingsdag te gaan geven, had ik dít nooit verwacht. Om klokslag tien uur keken twaalf deelnemers mij verwachtingsvol aan. Het enige wat ik op dat moment in handen had was een leeg schrijfblok én daarbij de verbinding met mijn spirits. Zij hadden me aangegeven de opleiding te starten. Op de vraag ‘maar hoe dan?’, kreeg ik niet zomaar antwoord van mijn spirituele team. De boodschap was: ‘Vertrouw op ons en laat je leiden.’

Gaandeweg de lesdagen luisterde ik vol vertrouwen naar mijn spirits en liet zo de dagen ontstaan. Terwijl de deelnemers druk bezig waren met de oefeningen om Luisterkindwerker te worden, schreef ik alle opdrachten in mijn schrijfblok. Na vijf lesdagen stond de basis voor de opleiding op papier en kregen de eerste Luisterkindwerkers hun diploma. Tot op de dag van vandaag heeft de opleiding nog steeds dezelfde opbouw als op die eerste dag en staat het geheel al 11 jaar zo stevig als een huis.

Tussen 2012 en nu is alles voorbij gekomen bij mij en mijn collega’s: tomeloze inzet, spetterend enthousiasme, tranen van vermoeidheid, twijfel over welke weg te gaan, keuzes te maken naar links of naar rechts. Maar bovenal bleef de liefde voor Luisterkind rechtop staan. De onstuimige liefde voor de kinderen en volwassenen en het rotsvaste vertrouwen voor de innerlijke wijsheid die ieder in zich draagt.

De opleiding die in 2012 op papier ontstond, heeft de deelnemers geholpen om zich te ontwikkelen als persoon en/of als professional. De één zet Luisterkind in voor zijn eigen persoonlijke en intuïtieve ontwikkeling, de ander draagt het binnen zijn/haar praktijk uit.

En vandaag is het feest! Feest voor de geslaagde 1.000e Luisterkindwerker Esther van de Venn, maar ook mijn enthousiaste team van Luisterkind trainers, feest voor alle 999 andere collega’s en voor iedereen die zin heeft om het met ons mee te vieren.

Morgen zullen we weer gaan luisteren, maar vandaag roepen we het van de daken: ‘1.000 Luisterkindwerkers. Hoera!!’

De eerste week van oktober is de week van de Dyslexie

Lees het interessante rapport van Diana Hendriks. Vier jaar geleden heeft zij een rapport uitgebracht waarin de resultaten staan vermeld van maar liefst 244 Luisterkind-afstemmingen op kinderen en volwassenen met Dyslexie (al dan niet gediagnostiseerd). * Klik op de foto voor het volledige rapport *

29 september Wereld Hart Dag

Luisterkindwerker Pasca Nabben hartjes Wereld Hartdag Laat jouw hart spreken Pasca's Hartenwens Luisterkindwerker

4 oktober - Luisterkind Webinar - Thema natuur en dieren

Bijna! Nog even en de wereld kent 1000 Luisterkindwerkers

#Luisterkind #Luisterkindwerker

In de maand september staat Luisterkind in Spiegelbeeld

#luisterkind#afstemming

Vanaf 2023 kent Luisterkind haar eigen dag!  

Luisterkindwerker  dag van luisterkind 2 september 2023 Luisterkindafstemming Pasca Nabben Pasca' s hartenwens