De rode ballon

Gepubliceerd op 31 december 2023 om 08:17

De rode ballon                                                                                       

Als Luisterkindwerker maak ik bijzondere dingen mee. In 2023 zijn er waanzinnig mooie voorbeelden uit Luisterkindafstemmingen te noemen die ik graag met jou wil delen. Niet om te overtuigen, integendeel, maar om te laten zien wat voor een moois en liefdevols ik mee mag maken tijdens en na de afstemming. Het gaat dus deze keer niet om wat er voor de persoon in kwestie uit de afstemming komt, maar wat het voor mij heeft betekend.

 

Bijzonder, ontroerend, verrassend zijn een paar woorden die mij nu te binnen schieten. Wat ben ik dankbaar dat ik deze opleiding mocht volgen en aan de slag mocht gaan als Luisterkindwerker, ik geniet er intens van, elke dag weer.

Lees je mee?

*Onderstaand is niet herleidbaar naar de persoon in kwestie*

 

De zonnebloemen

 

Ik stem af op een kindje van enkele maanden oud. Aan het eind van de afstemming laat het kindje mij een lange rij zonnebloemen zien en vertelt daarbij dat ze er elke dag van geniet om te zien hoe de zonnebloemen groeien. Ik neem dit op in het verslag wat ik naar de mama van het kindje stuur. Prompt krijg ik daarop een foto toegestuurd waarop het kindje in de kinderwagen te zien is bij een lange rij met zonnebloemen. De mama van het kindje heeft erbij gezet dat zij hier samen met haar kindje bijna dagelijks langs wandelt.

 

Een bijzondere naam

 

Ik stem af op een vrouw en zij neemt mij mee naar een vorig leven. In dat leven ontmoet zij een man met een bijzondere naam (ik had nog nooit van deze naam gehoord). Na de afstemming neem ik deze naam op in het verslag wat ik aan de vrouw verstuur. Ik krijg daarop een reactie van haar dat het de naam is van een jeugdvriend in haar huidige leven.

 

De rode ballon                                                                                                                                 

Ik stem af op een man waarvan de partner enkele maanden daarvoor is overleden. De man heeft moeite om zijn draai te vinden zonder zijn partner.

Tijdens de afstemming komen er mooie antwoorden op vragen naar boven en op het eind van de afstemming laat de man mij een rode ballon zien en zegt daarbij “je hoeft niet in het verslag te vermelden dat ik je een rode ballon laat zien, maar het is wel belangrijk dat je het onthoudt. Na de afstemming verstuur ik het verslag en in de mail vraag ik waarom hij mij een rode ballon liet zien. Hij mailt terug dat hij dat niet weet.

De volgende morgen loop ik de tuin in, en wat ligt daar? Ik krijg er helemaal kippenvel van, een rode ballon met een gouden lint er aan. In mijn hart voel ik dat deze ballon staat voor een bedankje vanuit de lichtwereld.

 

Dit zijn enkele voorbeelden vanuit mijn werk als Luisterkindwerker. Prachtig om te lezen maar nog bijzonderder om zelf te ervaren.

 

Liefs Pasca

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.