De groeps app

Gepubliceerd op 13 februari 2024 om 06:33

Tijdens deze afstemming ben ik in gesprek met Amy (11 jaar). Amy zit niet goed in haar vel, ze gaat met grote tegenzin naar school en verzint vaak smoezen om niet te hoeven gaan. Het raakt mij diep als ze mij verteld waarom ze een hekel heeft aan school. Ondanks het feit dat er een grote bewustwording is rondom pestgedrag en er met name op scholen op wordt geanticipeerd, blijkt het helaas nog zo vaak voor te komen. 

 

Amy, 11 jaar

 

Ze hebben mij in het groeps appje gezet en daar was ik super blij mee!

Eindelijk had ik het gevoel dat ik er echt bij hoorde!

Ik was die dag zo blij, het leek wel of ik op een wolk zat Pasca! Ik wilde bijna gaan huppelen toen ik van school naar huis liep, maar ja, dat heb ik maar niet gedaan, want dat is gewoon kinderachtig.

En nu ik eindelijk bij het groepje hoor, ga ik mij natuurlijk niet kinderachtig gedragen.

 

Ik ga mij net zo gedragen als Lina, zij is echt kei goed in alles! Ze draagt ook altijd de stoerste kleren hoor Pasca. En ze mag zelfs al nagellak op!

En zij is natuurlijk degene die beslist wie er in de groeps app mag!

En toen was het dan zo ver! Lina kwam samen met Kaya en Luna naar mij toe gelopen in de pauze. Ik wist echt even niet hoe ik mij moest gedragen, want het leek echt heel officieel! Nou, en toen vertelde Lina dus dat ik in de app erbij mocht!

Ik was zo blij! Ze liepen daarna lachend weg. En ik kreeg op de telefoon de melding dat ik in de app zat!

Zelfs mama zei dat ik er zo gelukkig uit zag toen ik thuis kwam.

Ik bleef maar op mijn telefoon kijken of er al appjes binnen waren.

’s middags waren er nog geen appjes, en in de avond ook niet.

Toen ik de volgende ochtend wakker werd heb ik als eerste naar de app gekeken, maar er was nog steeds niets binnen.

Ik vond dat best vreemd, want ik zag iedereen altijd druk met die groepsapp. Maar ja, kon gebeuren natuurlijk.

Op school zag ik Lina, maar die zag mij niet denk ik. Ze liep naar Kaya en Luna en daarna liepen ze met z'n drieën weg.

 

En toen was daar een app! Ik was helemaal vrolijk, eindelijk kwam er een app binnen!

Snel opende ik de groepsapp van Lina, en toen was het over met de pret.

Er stond maar een woord Pasca, en dat was “looser”. Ik was zo verdrietig op dat moment! Ze hadden mij voor de gek gehouden en een “groepsapp” aangemaakt die niets voor stelde maar die ze hadden gemaakt om mij voor schut te zetten en te pesten Pasca. Hoe gemeen is dat? En waarom doen ze dat, ik heb toch niets verkeerd gedaan?

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.